Yeni Zelanda’da, 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant’ın yargılanmasına başlandı.
Radyo Yeni Zelanda’nın haberine göre, terörist Tarrant’ın alacağı cezanın belirleneceği Christchurch Yüksek Mahkemesinde görülmeye başlanan ve 4 gün sürmesi beklenen duruşmanın ilk günü, yoğun güvenlik önlemleri altında başladı.
Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra saldırıdan yaralı kurtulanların da katıldığı duruşmanın yapıldığı mahkemenin bulunduğu yere çıkan yollar kapatılırken, çatılara polis keskin nişancıları yerleştirildi.
Mahkeme sürerken canlı yayın ve haber geçmenin yasaklandığı duruşmalara katılacak 60’tan fazla kişinin söz hakkı olması bekleniyor.
Christchurch Yüksek Mahkemesi Yargıcı Cameron Mander tarafından yargılanacak olan terörist duruşmaya, tutuklu bulunduğu Auckland Hapishanesi’nden görüntülü ve sesli bağlantı sistemiyle katılacak.
KAYNAK:TRT HABER


SESAM 21. Genel Kurulu Tamamlandı: Mehmet Ergin Soyarslan Yeniden Başkan Seçildi
Çanakkale Film Festivali’nde İlk İki Gün Tamamlandı.
Okan Canbolat, Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’nun Avustralya Başkanı oldu
Ünlü Oyuncu İpek Epçaçan’a Yeni Teklif! “Doğru Projeye İmzamı Atacağım”
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Suudi Arabistan’a Önemli Atama
Ünlü isimler hakkında herhangi bir gözaltı kararı
Bursa Garaj Kebap, İncili Gastronomi Rehberi 2024-2025’te “En İyiler” Arasında Yerini Aldı