Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına COVID-19 salgını nedeniyle ek ödeme yapılabilmesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan “Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına COVID-19 salgını nedeniyle ek ödeme müjdesi geldi.
Yönetmeliğe “COVID-19 salgını nedeni ile yapılacak ilave ödemeler” başlığıyla eklenen geçici madde ile 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle bu yönetmelikte belirlenen esaslara tabi olmaksızın sözleşmeli aile hekimlerine net aylık 3 bin lirayı, aile sağlığı çalışanlarına ise net aylık 850 lirayı geçmemek üzere, COVID-19 salgını nedeniyle takip edilen kayıtlı kişi sayısı dikkate alınarak Sağlık Bakanlığınca belirlenen tutarda ilave ödeme yapılabilecek.
kaynak:TRT HABER


Hayırsever İş İnsanı Mehmet Aslan: “Çanakkale, Bir Milletin Yeniden Doğuşudur”
Sinemada Yapay Zeka Sempozyumu Beyoğlu’nda Düzenleniyor
HÜLYA SELAĞZI GENÇLER TARAFINDAN TÜRKİYE DE ULUSLARARASI TİCARETTE YILIN İŞ KADINI SEÇİLDİ
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu 75 Ülkede Küresel Ağını Kurdu
İspanya Sağlık Turizminde 2026 Hedeflerini Büyütüyor