Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Rehberi’nde yapılan değişiklikle tam aşılı temaslının HES kodu ilk 5 gün riskli sayılmayacak; 5’inci gün PCR testi negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak.
Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi’nde temaslı takip algoritmasında değişiklik yapıldı.

En önemli değişiklik, tam aşılı temaslıların izolasyonunda yapıldı. Buna göre, ikinci doz aşısının üzerinden 14 gün geçen ve Covid-19 hastası ile temas eden vatandaşın HES kodu ilk 5 gün riskli sayılmayacak. Aşılı ve temaslı olan vatandaş 5’inci gün PCR testi verecek, sonucu negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak. Test sonucu pozitif çıkarsa 5’nci günden itibaren 9 günlük izolasyon süreci başlayacak ve 14 günü tamamlayacak. 5’inci gün test vermeyen aşılı temaslıların ise HES kodu riskli sayılacak ve kalan 9 günü izolasyonda geçirerek, 14 günü tamamlayacak.
yrıca Delta varyantı olan hasta 14 gün izolasyonda kalacak.


SESAM 21. Genel Kurulu Tamamlandı: Mehmet Ergin Soyarslan Yeniden Başkan Seçildi
Çanakkale Film Festivali’nde İlk İki Gün Tamamlandı.
Okan Canbolat, Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’nun Avustralya Başkanı oldu
Ünlü Oyuncu İpek Epçaçan’a Yeni Teklif! “Doğru Projeye İmzamı Atacağım”
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Suudi Arabistan’a Önemli Atama
Ünlü isimler hakkında herhangi bir gözaltı kararı
Bursa Garaj Kebap, İncili Gastronomi Rehberi 2024-2025’te “En İyiler” Arasında Yerini Aldı