Okan Canbolat kimdir?

Okan Canbolat kimdir?

Medeni Durumu

Görev : Yapımcı ,Oyuncu, Yönetmen, Müzisyen
Uyruk : Türk – Avusturalyalı
Doğum tarihi :  29 Ekim 1985 ( Adana, Türkiye)
Yaş : 39
Boy: 1.85

Biyografi ve Hayatı

Okan Canbolat, 29 Ekim 1985’te  Adana’da doğmuş  Türk yönetmen, aktör, ve sanatçıdır. Genç yaşlarda Adana Demirspor’da futbol kariyerine başlamış, ancak bir sakatlık sonrası spor hayatına ara vererek askere gitmiştir. Askerlik sonrasında İstanbul’dan aldığı bir birçok mankenlik teklifi ile kariyerine yeni bir yön vermiştir. Uzun yıllar boyunca Türkiye ve Avrupa’da üst düzey mankenlik yaparak moda dünyasında tanınan bir isim haline gelmiştir.

Canbolat, sonrasında Avustralya’ya yerleşmiş ve 2015’ten bu yana orada yaşamaktadır. 2019 yılında Hollywood’dan gelen teklif ile yeniden dünya gündemine gelmiştir. Hayatı ve kariyeri, Avustralya’da çekilen belgesel bir filmle geniş kitlelere ulaşmıştır.

Sanatçı yönüyle de bilinen Canbolat, birçok müzik klip videosu çekmiş, yönetmiş ve besteler yapmış seslendirmiştir. 2022 yılında ise “İntikam” Avustralya adlı filmi Avustralya’da hem yazmış, hem yönetmiş, hem de başrolünde yer almıştır. Bu film, dört farklı ülkede milyonlarca izleyiciye ulaşarak büyük ses getirmiştir. Ve son Dönemlerde Okan Canbolat adına Avusturalya’da 4 tane İngilizce makale yazılıp yayınlanmıştır .

Özel hayatı :

Okan Canbolat, 2016 yılında Deniz Canbolat ile evlenmiştir ve çiftin Yılmaz ve Ali adında iki çocukları vardır. Ve halen Avusturalya yaşamını sürdürmektedir.

Ödülleri:

2021 yılında Avrupa’nın en iyi sanatçısı
2022 yılında Avusturalya’nın en iyi yönetmeni ve oyuncusu
2023 yılında ise Türkiye’nin en iyi oyuncusu ve yönetmeni ödülünü aldı