İstanbul Haberleri

TÜRĶİYE İLE ENDONEZYA ARASINDA TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENECEKTİR

TÜRĶİYE İLE ENDONEZYA ARASINDA TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENECEKTİR
1 views
07 Ekim 2024 - 18:28

Endonezya Devleti Ankara Büyükelçisi Achmed Rizal Purnama ve Diplomatları Türkiye ile Endonezya arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu SANKON Genel Merkezini ziyaret ederek bir toplantı gerçekleştirdi

SANKON Genel Merkezinde yapılan toplantıda konuşan Genel Başkan Ferudun Cevahiroğlu Endonezya Devleti Ankara Büyükelçisi sıfatıyla SANKON Genel Merkezine yapmış olduğunuz ziyaret için teşekkür ederim dedi.

Ferudun Cevahiroğlu toplantı da yapmış olduğu konuşmasında iki ülke arasındaki ekonomik ticari ithalat ve ihracat ilişkilerine değinerek ilişkilerimizi daha da güçlendirmeliyiz dedi

SANKON kuruluşu olarak Türkiye ile Endonazya arasında ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla Endonezya Devleti Ankara Büyükelçiliği ile iş birliği içerisinde çalışmalar yapmaya hazırız dedi.

Ferudun Cevahiroğlu Toplantıda yapmış olduğu konuşmasında Türkiye ile Endonezya arasındaki tarihi bağlara değinerek iki devlet arasındaki güçlü bağlar her geçen gün dahada büyümektedir ve aynı zamanda, iki Müslüman devlet olarak din kardeşliğimiz de vardır dedi.

Ferudun Cevahiroğlu Konuşmasında Endonezya Devleti Asya kıtasının kalabalık nüfus yapısı ve güçlü ekonomisiyle en gelişmiş ülkelerin başında gelmektedir. Türk şirketleri olarak bu durumu çok önemsiyoruz dedi.

Ferudun Cevahiroğlu SANKON üyesi şirketler olarak Endonezya Devleti’nin ekonomik kalkınmasına yönelik projelerin de özellikle inşaat alt yapı ve üst yapı projelerinde  enerji  savunma sanayi Sağlık teknoloji gibi projelerinde görev almaya hazırız dedi.

Sankon Genel Başkanı Cevahiroğlu toplantıda yapmış olduğu konuşmada iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla en kısa zamanda SANKON ve Endonezya Devleti Ankara Büyükelçiliği iş birliğiyle, Türkiye Cumhuriyeti ve Endonezya Devleti Hükumetinin destek ve katkılarıyla Türkiye-Endonezya iş formu konferansı yapmak istediğini bildirdi.

Ferudun Cevahiroğlu konuşmasında iki ülke arasında ithalat ve ihracat ilişkilerimizde güçlendirmek amacıyla SANKON kuruluşu olarak, Endonezya Devleti Ankara Büyükelçiliği ile her türlü iş birliğine hazırdır dedi.

Endonezya Devleti Ankara Büyükelçisi Achmed Rizal Purnama SANKON Genel merkezi’nde yapılan toplantıda yapmış olduğu konuşmasında öncelikle misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim dedi.

Büyükelçi Achmed Rizal Purnama konuşmasında iki ülke arasındaki güçlü siyasi bağlara dikkat çekerek iki devlet arasında her alanda güçlü iş birliklerimiz ve anlaşmalarımız bulunmaktadır dedi.

Büyükelçi konuşmasında Toplantıya katılan çok fazla sayıda şirketlere Endonezya Devleti nin ekonomisi hakkında bilgiler vererek Türk şirketlerini ülkeleri ne davet edip inşaat enerji teknoloji Sağlık gibi projelerde görev almalarını istedi. Büyükelçi Achmed Rizal Purnama Endonezya Devleti şirketlerinin de Türkiye de yatırımlar yapmak istediğini belirterek Türk şirketleri ve Endonezya şirketleri güçlü iş birliği yapabilir dedi.

Endonezya Devleti Ankara Büyükelçisi Achmed Rizal Purnama;

Konuşmasında Endonazya Devleti ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla SANKON kuruluşu ile iş birliğine hazırız dedi.

SANKON Genel Merkezi’nde yapılan toplantıda Endonazya Devleti Ankara Büyükelçiliği Diplomatları, SANKON üyesi Federasyonları, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Ankara Sanayi ve Teknoloji Federasyonu, Ankara Savunma Sanayi Federasyonu, Ankara İthalat ve ihracat Federasyonu, Ankara Dış Ticaret Federasyonu, Ankara Ekonomi ve Kalkınma Federasyonu, Tarım ve Kırsal Kalkınma Federasyonu yöneticileri ve SANKON üyesi çok fazla sayıda şirketler de hazır bulundular.

Copyright © 2020 istanbuldemeci.com - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.