İstanbul Haberleri

BİZDEN BİRİ ;

BİZDEN BİRİ ;
23 views
02 Ekim 2024 - 17:41

Hepimiz onu şair, söz yazarı, ses sanatçısı Abdurrahman DELEN olarak tanıyoruz. Hadi itiraf edelim, çoğumuz duygularından, sevdasından, hayata karşı mücadelesinden, sıkıntılarından, neşesinden, omurgalı duruşundan bihaberiz.

Bingöl ve Bingöllülere olan sevdasından Kiğı ilçemizde doğduğu halde, diğer ilçeler gücenir diye her daim Bingöllüyüm der. Mütevazi oluşunu, hassasiyetini alkışlamamak haksızlık olur.

81 ilimizde yaşayan her Bingöllüyü kucaklayan, nerde Bingöl tanıtımına ihtiyaç hasıl olmuş ve olacaksa üşenmeden maddi kaygıları teğet geçerek ,kar kış , kavurucu sıcaklar demeksizin gitmiştir ve de gidiyor. İl, ilçe, köy dernekleri, federasyon, STK hiçbirini ayırmadan her birine eşit mesafede duruş sağlamıştır.
Şair ve halk ozanı Abdurrahman Delen, Gümüşhane Üniversitesi’nde tez konusu oldu.
Delen, bir öğrencinin hazırladığı bitirme tezinde halk ozanlığı ve şairliğin tarihçesini, gelişimini ve geleceğini anlattı. Ayrıca tezde ünlü şairin şiirlerine ve yazılarına da yer verildi. Kitabı ders konusu olan sanatçımız Abdurrahman DELEN şiirleriyle söz yazarlığıyla, ses sanatçılığıyla tüm Bingöllüler tarafından kabul görmüş, her daim Şahsı ve sanatı hürmet görmüş ve görüyor.
Birçok şiiri ve bestesi dillere pelesenk olmuş , ülke sorunlarına dair bakış açısı ile farkındalık yaratmıştır.
Eserlerinden bazıları ; Barış ve Kardeşlik marşı , Fırsatçılar , Dokunmayın çocuklara , Kadınsız bir dünya yaşanmaz , Teknoloji , Deprem Ağıt , Baba Nasihatı .
Yağmurda ıslanan her sevdalıya şemsiye tutan sanatçımız sayın Abdurrahman DELEN’ e her Bingöllüye eşit mesafede olduğundan teşekkür ediyor , kendisine sanat yaşamında üstün başarılar diliyorum.

F.Muhabir Serdar BEKİ

Copyright © 2020 istanbuldemeci.com - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.