Suruç’lu çiftçileri, yağmur duasında DEDAŞ’a hakaret ettiğini iddia ederek mahkemeye veren DEDAŞ’a red.
Şanlıurfa Suruç’ta DEDAŞ’a mahkemeden soğuk duş!
Şanlıurfa DEDAŞ İl Müdürlüğünün Suruç’lu çiftçiler hakkında “ Elektrik duasına çıkarak Halkı Kin ve Düşmanlığa tahrik Etme “ başlığı ile yaptığı suç duyurusu CMK’nın 172 maddesi kapsamında “Kovuşturmaya yer olmadığına” karar verildi.
Delilleri inceleyen Mahkemenin 2020/ 511 nolu gerekçeli kararında şunlara yer verildi: TCK 216. Maddesinde düzenleme alanı bulunan “ Halkı Kin ve Düşmanlığa sevk etme suçunun oluşabilmesi için “ Halkın sosyal sınıf ,ırk , din ,mezhep veya bölge bakımından faklı özelliklere sahip bir kesmini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenaen tahrik edilmesi “gerekmektedir. Öncelikle belirtmek gerekir ki; müşteki kurumu TCK 216 maddesi kapsamında sayılan gruplardan biri değildir kanaatine varıldı.
Mahkemenin kararının ardından Suruç’lu Çiftçiler, sevinçlerini dile getirerek “Şu ana kadar gerek çiftçileri gerekse halkı enerji konusunda mahrum eden DEDAŞ ilk defa Adalet karşısında gereken cevabı aldı. Inşallah bundan sonra DEDAŞ gerek gerek Adalet karşısında gerekse mağdur ettiği mağdur ettiği Çiftçiler karşısında hak ettiğini bulacaktır” şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.


Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Suudi Arabistan’a Önemli Atama
“Gelecek Partisi’nden Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’na Ziyaret”
Bursa Garaj Kebap, İncili Gastronomi Rehberi 2024-2025’te “En İyiler” Arasında Yerini Aldı
“Bursa Garaj Kebap” Boğaziçi Üniversitesi Sokak Hayvanları Dostu Duyarlı İşletmeler Arasında “
İstifa iddiaları gündem oldu! Mansur Yavaş’tan açıklama geldi
AVRUPA BİRLİĞİ PROJELERİ FEDERASYONU BAŞKANLIĞI NA DOÇ DR NEŞE MEHMETOĞLU SEÇİLDİ
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu, Küresel İş Birliklerini Güçlendiriyor