Hava Kuvvetleri Komutanlığından Tuğgeneral rütbesi ile emekli olduktan sonra KHK ile rütbesi alınan Oğuz Bozkurt, İzmir’de ankesör soruşturmasından gözaltına alındı. Bozkurt’un darbe girişiminden sonra da örgütle bağlantıda olduğu belirlendi.
Fethullahçı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasını deşifre etmek için başlatılan soruşturmalar sürüyor.
Ankesör ve kontörlü telefonlar üzerinden örgütün sözde yöneticileri ile görüştüğü belirlenen eski Tuğgeneral Oğuz Bozkurt gözaltına alındı. Bozkurt, Hava Kuvvetleri Komutanlığından kendi isteğiyle emekli olmuştu.
Görev süresince ise örgütle bağlantılarının saptanması üzerine Bozkurt’un KHK ile rütbeleri alınmıştı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmada gözaltına alınan Bozkurt tutuklandı.
Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmasına karar verilen Bozkurt’un 15 Temmuz darbe girişi sonrasında da örgüt yöneticileriyle bağlantısını sürdürdüğü belirlendi.
Kaynak:TRT haber


Zehra Çetik Erişen’den Okyanus Esintili Sanatsal Yolculuk
SESAM 21. Genel Kurulu Tamamlandı: Mehmet Ergin Soyarslan Yeniden Başkan Seçildi
Sancaktepe İl Dernekler Platformu’ndan Gazze’ye Anlamlı Yardım
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Suudi Arabistan’a Önemli Atama
“Gelecek Partisi’nden Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’na Ziyaret”
“Bursa Garaj Kebap” Boğaziçi Üniversitesi Sokak Hayvanları Dostu Duyarlı İşletmeler Arasında “
İstifa iddiaları gündem oldu! Mansur Yavaş’tan açıklama geldi