Putin’in Ukrayna işgalinde nükleer silahların kullanılması yönünde yaptığı açıklamalar sonrası Ukrayna’ya komşu ülkelerde de büyük bir panik yaşandı. Orta Avrupa’da bu açıklamaların ardından yaşanan panikle olası bir nükleer saldırıda koruyucu olabilen iyot takviyesi nedeniyle eczanelere akın etti.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Moskova’nın nükleer silahların alarma geçirilmesi yönündeki açıklamaları, Orta Avrupa’da endişeleri tırmandırdı.
Polonya’dan Bulgaristan’a, eski Sovyet devletlerinde yaşayanlar pasaport ofislerine doluştu. Araçlarının yakıt depolarını dolduran Orta Avrupalılar, olası bir saldırıda bir an önce kaçmak için hazırlık yapıyor.
Bazı Orta Avrupalılar, ülkelerinde orduya katılmanın yollarını araştırmaya başladı. Olası bir nükleer saldırıda koruyucu olabilen iyot takviyesine de talep artmış durumda.
Bulgaristan Eczaneler Birliği başkanı Nikolay Kostov, “Son altı günde Bulgar eczaneleri bir yıl boyunca sattıkları kadar iyot tableti sattılar. Bazı eczanelerin stokları şimdiden tükendi. Yeni miktarlar sipariş ettik ama korkarım onların da bitmesi çok uzun sürmeyecek” dedi.


YEŞİLÇAM’IN EMEKTAR SANATÇISI SERPİL ALKAN, “SESSİZ ÇIĞLIKLARI” İLE HAYATINI KİTAPLAŞTIRDI
Eruh-Der Pikniğinde Barış, Birlik ve Dayanışma Öne Çıktı
Arabulucu ülke Pakistan duyurdu: ABD ile İran anlaşmaya vardı
Ufuk Avcı ve Mustafa Karal Hakkındaki Dolandırıcılık İddiaları Büyüyor
“Murat Uygur’dan 19 Mayıs Mesajı: Geleceğimiz Gençlerimizdir”
Sinemada Yapay Zeka Sempozyumu Beyoğlu’nda Düzenleniyor
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu 75 Ülkede Küresel Ağını Kurdu