Haber: İbrahim UYGUR
Uzmanların her defasında uyarılarına ve ikazlarına rağmen Pazar yerlerindeki mahşeri kalabalıklar her geçen gün artıyor. Kolluk kuvvetleri ise etkisiz kalıyor.
Şanlıurfa’da kurulan Pazar yerinde vatandaşlar adeta koronasız günlerden kalma görüntü sergilediler. Vatandaşların Pazar yerlerinde sosyal mesafe maske ve hijyen kurallarını hiçe sayarak alışveriş yapmaları objektiflerimizi yansıdı.
Koronavirüs’ün tehlike boyutlarını umursamayan vatandaşlar, Pazar yerlerindeki alışverişlerine birde küçük yaştaki çocuklarıyla gelmesi ise büyük tepkilere neden oldu. Kolluk kuvvetlerinin tüm uyarılarına rağmen alışverişlerine devam eden vatandaşların rahat tavırları ise olayın ciddiyetinin ne denli anlaşılmadığını gözler önüne serdi.
Hafta sonu uygulanması beklenen yasak öncesinde Pazar yerlerinde alışverişlerini tamamlayarak evlerine dönmek istediklerini belirten vatandaşlar, yasak günlerinde evden çıkamayacak olmalarının kendileri için bir dezavantaj olduğunu Pazar yerlerinde ise alışveriş yaparak evde daha rahat vakit geçirmek istediklerini belirttiler.
Duyarlı vatandaşlar, Koronavirüs’ün yayılma hızının artmasına neden olan Pazar yerlerinin ve benzeri alanların kontrollü bir şekilde bir süre sonlandırılması ve tehlikenin azalmasıyla birlikte yine faaliyete geçerek hizmet vermesi gerektiğini söyleyerek, il hıfzıssıhha kurullarının konu hakkında gerekli önlemleri alması için harekete geçmeleri gerektiğinin altını çizdiler.






HÜLYA SELAĞZI GENÇLER TARAFINDAN TÜRKİYE DE ULUSLARARASI TİCARETTE YILIN İŞ KADINI SEÇİLDİ
İstanbul’dan Bingöl’e 3 Milyon TL’lik Gönül Köprüsü
SANKON FAS KRALLIĞI TEMSİLCİLİĞİ NE ATAMA YAPILDI
İŞ İNSANI MEHMET BABÜR GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI
SAĞLIK TURİZMİNDE ‘TEŞVİK’ SKANDALI: PROFESÖRÜN ÇEKİ REHİN, DİĞERİNE 20 YIL HAPİS İSTEMİ!
PROF DR HAŞMET MESUT ÖZSOY SAĞLIK TURİZMİ KONFEDERASYONU EN ÜST DÜZEY OTORİTESİ İLAN EDİLDİ
ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ VE YATIMLARI VAKFI SATVAK GENEL BAŞKANLIĞINA PROF DR HAŞMET MESUT ÖZSOY GETİRİLMİŞTİR