ABD’li yetkililer Türkiye’deki S-400’lerin ABD’ye satılması halinde Türkiye’ye uygulanacak yaptırımların önlenebileceğini açıklamıştı.
Rusya Federal Askeri ve Teknik İşbirliği Servisi yetkilisi Maria Vorobyeva, Türkiye’nin elindeki S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’nın onayı olmadan başka bir ülkeye satamayacağını iddia etti.
Vorobyeva, “Askeri ürünlerin ihracatını gerçekleştirmek için ekipmanlarımızın alıcısının Rus tarafına nihai kullanıcı sertifikası sunması gerekiyor. Bu nedenle, Rus tarafının resmi izni olmadan bu ürünlerin üçüncü ülkelere teslim edilmesi veya yeniden ihraç edilmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.
ABD birçok kez, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle yaptırıma uğrayabileceğini belirtmişti.


ALİCAN ACAR GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANDI
ABD Başkanı Trump: “Soğuk hava koşulları nedeniyle Putin’e bir hafta saldırma dedim, kabul etti”
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan İspanya’ya Yeni Atama
“Mustafa Uslu Hakkında Uyuşturucu, Sahte Belge ve Dolandırıcılık İddiaları İnceleniyor”
GENÇLİK VE SPOR DAN ULUSLARARASI SAĞLIK TURİZMİ VE YATIRIMLARI VAKFI NA KUTLAMA
SANKON KOSOVA DEVLETİ TEMSİLCİLİĞİ NE ATAMA YAPILDI