Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Türkiye 2. çeyrek performansıyla daralma yaşayan ülkeler içinde en az etkilenen ülkelerden birisi olacak. İkinci çeyrek pozitif olacak.” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kur gelişmelerine ilişkin, “Küresel sermaye hareketi kaynaklı süreçlerden Türkiye her ülke kadar etkileniyor, eskisine göre bu etkilenme çok daha az.” diye konuştu.
Bakan Albayrak, “Kur iner, çıkar. Esas olan, finansal güvenlik ve ekonomik altyapı noktasında Türkiye’nin tüm bu dalgalanmaları kontrollü şekilde yönetmesi.” ifadesini kullandı.
Albayrak, “Türkiye yüzde 5 küçülecek’ iddiasında bulunanlar yine yanılacaklar. Tahminimiz eksi 2 ile 1 arasında. Dünya ortalamasından çok daha iyi.” dedi.
KAYNAK:TRT HABER


Gi Art Project, IAAF İstanbul Sanat ve Antika Fuarı’nda Sanatseverlerle Buluşuyor!
SESAM 21. Genel Kurulu Tamamlandı: Mehmet Ergin Soyarslan Yeniden Başkan Seçildi
Çanakkale Film Festivali’nde İlk İki Gün Tamamlandı.
Okan Canbolat, Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’nun Avustralya Başkanı oldu
Ünlü Oyuncu İpek Epçaçan’a Yeni Teklif! “Doğru Projeye İmzamı Atacağım”