İstanbul Haberleri

HES kodu ve maske zorunluluğu kaldırıldı…

HES kodu ve maske zorunluluğu kaldırıldı…
206 views
02 Mart 2022 - 16:42

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin beklediği haberi duyurdu. Açık havada maske takma zorunluluğu kaldırıldı. Aynı şekilde uzun süredir devam eden HES kodu uygulamasında da artık sona gelindi. Kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu devam edecek mi? Havalandırma şartına uyma koşuluyla kapalı yerlerde maske takmak da şart değil. İşte son dakika haberinin detayları…

SON DAKİKA: Bakan Koca Türkiye'nin beklediği açıklamayı yaptı! HES kodu ve maske zorunluluğu kaldırıldı...

Fahrettin Koca, tüm Türkiye’nin merakla beklediği maske kararını açıkladı. Bundan sonra açık havada maske takılmayacak. Havalandırma şartına uyuyorsa kapalı alanlarda da maske takmak şart değil. Aynı şekilde HES kodu uygulaması da kaldırıldı. Bundan sonra kamu kuruluşlarında HES kodu uygulaması kullanılmayacak.

Covid-19 salgınının ciddiyetini ilk kavrayan ülkelerden biri olduk. Tüm mücadelemiz aynı ciddiyetle devam etti. Size nihayet beklediniz haberleri vereceğim. Bugün serbestlikten söz edeceğim. Salgın sürecinde gerekli tedbirleri aldık.

Tedbirlere erken başlayan bir ülke olduğumuzu belirtmek isterim. Tedbirlere bizden geç başvuran ülkeler kısıtlamalardan vazgeçmiş durumda.

1- Açık havada maske zorunlu değil.

2- HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kuruluşa girerken HES kodu kullanılmayacak.

3 Kapalı ortamlarda havalanma yeterliyse ve mesafe kuralına uyulursa maske takmak şart değil.

4- Sınıflarda 2 vaka çıkınca sınıf kapatma olmayacak.

5- Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek.

Copyright © 2020 istanbuldemeci.com - Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.