KaleKalıp tarafından üretilen piyade tüfekleri Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunuldu. KCR556, ‘Türkiye’nin 15 bin atım namlu ömrü garantisi verebilen ilk ve tek piyade tüfeği’ olarak diğer kullanıcılarına da teslim edilecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, tamamen yerli olan KaleKalıp ürünü KCR556 Piyade Tüfeği, modüler yapıda ve her iki elle kullanıma uygun olarak tasarlandı.

Yaklaşık 10 bin atıma kadar bakım ihtiyacı duymadan, kömür birikmesini ve ısı transferini azaltan yapısıyla görev yapan piyade tüfeğinin şarjör hariç ağırlığı 2 kilo 630 gram seviyesinde bulunuyor. Tüfekler, Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. KCR556, “Türkiye’nin 15 bin atım namlu ömrü garantisi verebilen ilk ve tek piyade tüfeği” olarak diğer kullanıcılarına da teslim edilecek.


Star gazetesi


Zehra Çetik Erişen’den Okyanus Esintili Sanatsal Yolculuk
SESAM 21. Genel Kurulu Tamamlandı: Mehmet Ergin Soyarslan Yeniden Başkan Seçildi
Çanakkale Film Festivali’nde İlk İki Gün Tamamlandı.
Sancaktepe İl Dernekler Platformu’ndan Gazze’ye Anlamlı Yardım
Okan Canbolat, Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’nun Avustralya Başkanı oldu
Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’ndan Suudi Arabistan’a Önemli Atama
“Gelecek Partisi’nden Uluslararası Sağlık Turizmi Federasyonu’na Ziyaret”